Köpråd om motorbåtar

Att välja typ av båt

Säkert har du redan klart för dig vilken typ av båt du vill ha, men vi sammanfattar några tankar här angående ditt båtköp.


Stryrpulpetbåtar
Det här är motorbåtar för ett enkelt båtliv, man kliver i och kör en tur, åker ut och fiskar eller badar. På Marine Balance brukar vi oftast ha ett utbud av begagnade styrpulpetbåtar, eftersom båttypen är ett vanligt förstagångsköp innan man tar steget upp till en daycruiser eller cruiser.

Barn sover i kabinen eller förpiken

Daycruiser
En förpik för övernattning är mångas önskemål. 
Även om du inte tänkt övernatta i båten, kan en förpik vara praktisk på andra sätt. Finns det exempelvis barn ombord är det skönt för dem att kunna vila i kabinen.

Svedea Motorbåt försäkring Svedea Segelbåt försäkring ffallbackmap

Båtklubb eller Marina eller...
Båtklubb innebär nattvakt och aktivt deltagande som tar tid, Marinor brukar vara dyra. 
Ett tredje alternativ är att ha båten hos oss. Välj om du vill pula själv, (med vår professionella hjälp att tillgå när du behöver), eller om du vill överlåta all skötsel till Marine Balance. Här ute på Muskö har vi ett gynnsamt kostnadsläge och kan därför erbjuda ett komplett omhändertagande av båten till mycket förmånliga priser.

Diesel eller bensin
Dieselmotor är dyrare, driftssäkrare och ger högre andrahandsvärde. Bensinmotorer kostar mindre i inköp, ger bättre prestanda, i synnerhet acceleration och gör därmed framförallt de mindre båtarna roligare att köra.


         Marine Balance Muskö - All rights reserved©